Kategoriler: Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü Düşer mi?

Uçma fikri sizi ürkütebilir. Bu özel aktiviteye katılmadan önce çekinceleriniz olabilir. Bunun sonucunda da yamaç paraşütü düşer mi? diye araştırmaya girebilirsiniz. Aslında bu gayet doğal. Çünkü insanoğlu deneyim sahibi olmadığı bir şey için ya da kendi kontrolünde olmadığı bir süreç için her zaman tam tersi senaryoları düşünür. Uçmanın zıttı düşmektir. Psikoloji, insanları bu kavramı sorgulamaya iter. Fakat bu doğru değil. Çünkü yamaç paraşütü düşmez. Bu bir sözlü söylem değil, istatistik biliminin sonucudur.

Aslında uçmanın güvenilir olduğunu diğer bir hava aracı olan uçakları örnek alarak değerlendirebiliriz. Günümüzde yolcu taşımacılığında en güvenilir konuma sahip. Ama yükseklik korkusu olanlar bu hava aracından da korkmaya eğilimlidir. Gökyüzü her zaman güvenli bir yer. Yamaç paraşütü düşer mi? diye merak edenler için diyebiliriz ki, koşullar, olması gerekenler ve olmaması gerekenler faktörleri göz önünde bulundurulduğunda düşme gibi bir risk yoktur.

Biraz da bu konuya bir adrenalin sporu açısından da bakmalıyız. Adrenalin sporlarının genel özelliği, bir miktar da olsa katılımcıların hayati risklerinin bulunması. Maceranın dozajı, bu riskin boyutu ile doğru orantıdadır. Herkese hitap etmeyebilir elbette maceracı bir etkinlik. Öncelikle bir kişinin uçma ve gökyüzü tutkusu olmalı. Buna sahip herkes yamaç paraşütüyle eşsiz bir maceraya atılabilir.

SKY Fethiye markasının sektördeki en önemli özelliği, uçuşlar öncesinde katılımcılara bu aktiviteyi çok net ve sağlıklı bir şekilde anlatıyor olması. Böylece bireylerin varsa yüksek korkuları ortadan kalkıyor ve gökyüzündeyken korku yerine anın tadını çıkarma yaşanıyor. Siz de bu aileye katılabilirsiniz. Rezervasyonlar başladı. İletişim araçlarımız üzerinden 7/24 çevrimiçi destek almanız mümkün.

Yamaç Paraşütü Düşer mi?

Yamaç Paraşütü Düşerse Ne Olur?

Paraşütle atlamada düşme ihtimalinin daha önce ortalama 1/100.000 olduğunu belirtmiştik. Bu rakama göre, anesteziye giren bir hastanın ölüm riski yamaç paraşütüne binen kişiden çok daha fazladır. Ama yine de düşme olasılığı karşısında ne gibi bir sürecin yaşanacağını merak edenler için konuyu detaylandırabiliriz. İşte yamaç paraşütü düşerse ne olur? sorunsalının yanıtı…

Yamaç paraşütü düşmez. Sadece hava ve rüzgar durumuna göre türbülans durumu yaşayabilir. Ya da çok nadir görülse de paraşütte pilotu ve katılımcıyı tutan ip kopabilir. Paraşütte rüzgarın dolduğu kanatlarda yırtılma olsa dahi bu bir sorun değildir, zira işlevini inişi kadar sürdürebilir. Diyelim ki ip koptu. Bu durumda korkulacak bir şeyin olmadığını belirtelim. Çünkü bu gibi durumlar düşünüldüğü için uçuş sırasında pilot yanına yedek bir paraşüt almaktadır. Yani yamaç paraşütü düşmez. Pilotun her zaman ikinci bir planı var.

Ana paraşütün işlevini yitirmesi durumunda yedek paraşüt açılır. Pilot ile katılımcı birbirlerine bağlı oldukları için açılan yeni paraşütle birlikte sakin bir süzülme yaşarlar ve yere sağlıklı bir iniş gerçekleştirirler. Görüldüğü gibi aslında korkuya ya da endişeye gerek olacak bir konu yok. Uçuş okulu, pilotlar, sivil havacılık güvenlik için her türlü detayı düşündü.

Yamaç Paraşütü Kopar mı?

Bu ihtimal istatistik bilimine göre vardır ancak neredeyse gerçekleşmeyecek kadar da uzaktır. Çünkü paraşütü yolcular ile birbirine bağlayan ipler dünyanın en güçlü teknolojisi ile üretilmiştir. Değil iki kişiyi, tonlarca ağırlığında bir nesneyi de çekmeye yetecek dirence sahip. Bu sebeple yamaç paraşütü düşer mi? merakınızı net olarak giderelim. Endişe etmeyin, maceranın ve gökyüzünün tadını çıkarın. Pilotunuz sizin güvenliğiniz için her türlü noktayla ilgileniyor.

Paraşüt ile alakalı ya da güvenlik konularında bilgi sahibi olmak isterseniz iletişim hatlarımızı mutlaka kullanınız.

Son Yazılar

Yamaç Paraşütü Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekstrem sporlar, içerisinde bir parça risk barındırmasından dolayı katılımcıların yüksek adrenalin yaşamasını sağlar. Tandem uçuşlarda…

31 dakika Önce

Fethiye Pazarı

Fethiye bölgesindeki en büyük açık hava pazarı Salı günleri Fethiye'de kuruluyor. Bölgenin her yerinden çok…

8 saat Önce

Fethiye Dalış Nerede Yapılır? En İyi 3 Dalış yeri

Derin maviyi keşfetmek dünyanın en farklı hislerinden biri. Bu sebeple Fethiye dalış nerede yapılır? sorusu…

8 saat Önce

Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır

Yamaç paraşütü sporuna gönül verdiyseniz ve yamaç paraşütü nasıl yapılır yönünde bir araştırma yapıyorsanız sayfamızın…

21 saat Önce

En İyi Yamaç Paraşütü Firması

Yamaç paraşütü için diğer sporlara göre daha adrenalin dolu olduğu söylenir. İlk kez yamaç paraşütü…

21 saat Önce

Fethiye ATV Turu Güvenli mi?

Ekstrem sporlara katılmak isteyen her birey için güvenlik önemli bir husus. Bu sebepledir ki Fethiye…

21 saat Önce

Fethiye konaklama önerileri

Fethiye konaklama önerileri, bu cennet tatil beldesine gelmeyi planlayanlar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Ülkemizin masmavi…

21 saat Önce

Fethiye Tatil Villaları

Fethiye Tatil Villaları: Eşsiz Tatil Deneyimi Türkiye'nin güzellikleri arasında parlayan bir mücevher olan Fethiye, doğal…

21 saat Önce

Güncel Fethiye Dolmuş Saatleri 2024 | Ne Zaman Kalkıyor?

Fethiye dolmuş saatleri 2024 tablosu belli oldu. Kış dönemi azaltılan dolmuş ve otobüse sefer tarifeleri,…

22 saat Önce

Yamaç Paraşütü Kuralları | Bilinmesi Gereken 11 Kural

Yamaç paraşütü kuralları, dünyanın havacılıktaki en çok beğenilen bu aktivitesini güvenli bir hale getirmek için…

22 saat Önce